Ahad, 27 November 2011

bila kita rase kita sangat kecil....ape yg aku lakukan.

hye..pernah tak korang rase sangat kecil berbanding orang sekeliling korang...perkara ni sering terjadi pada aku...hahahahahahahaha..sejak kecil lg..semua benda yg aku buat akan ade orng boleh buat ngan lebih baik...sampaikan aku rase...takpe la...ade org yg lebih baik dari aku...perasaan ni adalah disebabkan kurangnye rase merendah diri...malu ngan ape yg kita miliki....cemburu ngan ape yg orang lain ade....
boleh kategorikan sebagai tidak bersyukur la kirenye...hahahahahahahaha

kejadian terbaru yg membuatkan aku rase mcmni lagi berlaku semalam.Semalam aku ikut MH Pictures yg merupakan official videographer tuk majlis resepsi Zahiril Adzim + Shera Ayop.Aku bertindak sebagai 2nd videographer disamping otai Topaz. kami berdu ditugaskan tuk membuat video sepanjang majlis tu...mase dalam bilik tuk persiapan kedua mempelai...ade dalam 7,8 orang photographer...official photographer 2 orang...mereka dari janggutouch..yg lain kenalan kenalan rapat pengantin.

bekerja ngan Waq dari janggutouch memang tak bleh terpikir...otai tu...bangga aku...hahahahahahaha...tgk cara die bekerja....membuka sikit mata aku...dieorng sgt menghormati org lain walaupon dieorng official tuk majlis tu...k cukup dulu pasal janggutouch..klo korang nak tgk hasil awesome dieorng..tanye la mr.google.

sebenarnye aku nak cerita kisah aku malu nak bawak keluar kamera aku...hahahahaha bayangkan la...orang lain semua pakai kamera 7d,5d,1d...lens semua ring merah...maksud aku semua....memang semua..takde satupon lens biase...mase tu aku rase sgt kecil...bayangkan la...aku pakai kamera 500d...klo korang yg kurang tahu....kamera aku tu kamera tuk biginnger....walhal kamera dieorang tu kamera pro...lame gak la kau pikir...mcmner nak buat...tp last2 aku decide y klo aku tak bawak kuar...macmner nak buat video...hahahahahaha ngan muka yg tebal...aku bawak kuar gak...gagahkan la ngan lens tamron...canon 85mm...aku buat tak faham pon walau ade muka pelik tgk aku pakai 500d tuk buat video dan sebagai videographer utama....hahahahaahahahahhahahaha

k tu jer nak cerita..aku selalu bergaul ngan org yg lebih dari aku...dan aku rase sebab tu ko yg membuatkan aku tak pernah cukup ngan ape yg aku ade....rase diri kecil...dan sedaya upaya untuk memperbesarkan diri ini...hahahahahahahahahaha

k sampai sini dulu...

Rabu, 23 November 2011

penjenamman semula.

bersempena dengan sambutan awal muharam minggu depan. aku sendiri telah bertekat untuk melakukan perubahan besar dalam hidup aku. dari segi pelajaran dan jugak hobi turn to bussines yg aku jalankan sebelum ni secara part time. tidak ketinggalan jugak pergaulan aku ngan kawan2 yg aku ambil endah tak endah sahaja sejak setahun ni. semua perubahan tu pastinya kearah yg lebih baik. insyallah. amin

priority module 11, pastu baru settle assessment ngan metc.

pasal photography plak aku akan ade gadget baru yg akan menaik taraf gadget yg sedia ada. ini kerana aku dah start buat video perkahwinan. ade org kate " orang buat video ko nak buat gak"
jawab aku mudah " ade aku kesah" . so kepada cinematography perkahwinan kat malaysia ni harap korang bagi muka sikit kat aku. yup buat permulaan memng tak sebaik kamu semua. insyallah jika aku terus berusaha mesti hasilnye lebey baik pada mase hadapan kan. yup aku still lagi anggota Bounce Team Project. dan ngah mengusahakan department baru kat BTP iaitu videography team. ade sesape yg berminat ngan video perkahwinan. bgtau aku. mane tau kite boleh sama2 bina empayar videography tuk BTP.

yeah, sebab terlalu fokus kepada pelajaran ngan photography ditambah plak ngan videography yg baru aku ceburkan diri skang ni. aku akui yg aku sengaja mengurangkan segala xtvt sosial aku bersama kawan2....jarang gile melepak.. tgk bola luar...joint trip2 yg dianjurkan...skip banyak undangan majlis perkahwinan. k skang aku tahu ini waktu aku untuk memperbaiki keadaan...hahahahaha aliapeng yg dulu akan muncul kembali...jom singapore.

ok tu jer...dan blog ni akan xtive semula. 

Selasa, 25 Oktober 2011

declaration

hye..harini terasa nak menaip gak kat sini.
seriously memang rindu giler kat blog ni.
dan sekarang aku sedang menaip...nikmatnyerrrr...haahahaha
banyak kenangan aku dan blog ni.
dan sampai sekarang aku rase blog ni yg sentiase ade ngan aku..hahahahaha

ape yg aku nk declare kat sini????

sekarang aku dah masuk phase6..
hari2 siang dan malam mentelaah module a.k.a buku
penat..tapi kene....takde pilihan
pasal resultnyer...nnt aku share...bukan sekarang...terlalu awal....

aku sedang berusaha ngah re-branding 'aliapeng photography'
yup sekarang aku bergerak seorang
tiada lagi rakan seperjuangan 'WAK'
aku doakan yg terbaik untuk kau....
bile dah sorang...semakin perlahan dan terbatas la pergerakan.
tp aku berjanji akan perjuangkan

pasal perempuan plak
pelu ker kite menjanjikan ape2 yg kite sendiri tak tau ape yg menunggu kite dihadapan
ape nak takut..
aku jaga batas pergaulan
aku takkan ambil ape yg bukan aku punye
dan jangan mintak ape yg belum aku boleh bagi
'kite buat yang terbaik'
gaya mcm yakin ngan hubungan ni
tapi bila ditegur...diam..
bagus diam....sebab diam itu lebih baik dari bercakap kan...
habis kan ayat tu boleh?
ayat yang sepatutnyer
diam itu lebih baik dari bercakap perkara yg tidak berfaedah
tolong bersuara kerna kamu bersama 'aliapeng'
dan bukan bersama sang pujangga
yg boleh menjanjikan dan menyarakan tutur kata indah
be realistik
ape yg pasti
'kite buat yang terbaik'.

setiap kali lepas tulis kat blog ni
aku rase yg lepas ni aku akan jadi aliapeng yg lebih baik
so its good to have this kind of feeling
at least aku rase best...

k thanks