Ahad, 29 Mac 2009

wayang time.....

meh tgk citer ni...best...



Ponti Anak Remaja (Part 1/8)




Ponti Anak Remaja (Part 2/8)




Ponti Anak Remaja (Part 3/8)



Ponti Anak Remaja (Part 4/8)




Ponti Anak Remaja (Part 5/8)




Ponti Anak Remaja (Part 6/8)




Ponti Anak Remaja (Part 7/8)





Ponti Anak Remaja ( Final Part 8/8)



mcmaner best tak?

shopping


kemarin aku g hantar bju kat coffe candy.kami janji nk jumpe kat ts.kebetulan wan karim,acan.adzhar ngan kromi g shopping kt area tu.then lepas bg bju aku join ar dieorng pusing2...


jonas brothers
made in malaysia bebe...
nk tgk persembahan dieorng...bleh tk kat youtube...
key in je 'jonas malaysia'
saksikan...


tgk ar shopping sakan...aku tak bli apepon...

ni je sesatunye brg yg aku bki.kt sungei wang...
huhuhuhu ade sesape yg nk ajar aku maen guitar tak?
aku tk geti maen...
nk blaja....

Jumaat, 27 Mac 2009

ijn

semalam dan kemarin aku agak terkejar kejar nk siapkan bebaju,g kelas ngan nk g melawat anak buah aku yg masuk ijn kerna penyakit jantung berlubang.Name die muhammad naufal muzamil..baru berusia tiga tahun...sakit ni dah diketahui sejak bayi lagi.tapi kne tunggu keadaan yg sesuai tuk melakukan pembedahan...then after umur die dah 3 thun die dijadualkan menjalani pembedahan semalam 26/3/09.masuk je bilik bedah doktor dapati bahawa ade sambuangan laen kat jantung die..sepatutnye lubang kat jantungnye ditampal,akan tetapi keadan jantungnye sekarang merumitkan proses itu.boleh nk tampal tp die akan hidup bergantung pada battery seumur hidupnye.Bayangkanlah kanak-kanak berumur 3 tahun perlu hidup bergantung pg bateri tuk terus hidup.Hari tu doktor bg kata dua, sama ade tampat atau tggu persidangan jantung antarabangsa di australia pd bulan jun nnt tuk tahu kaedah terbaik tu rawa penyakait ni.Keputusan terpulang pada akak aku ngan abang ipar aku la nk tentukan.Dieorng pilih tuk tggu.Aku tak tahu tu keputusan yg tepat ke tak.Tp kite same2 la berdoa agak naufal terus sihat.
Ni ade gambar naufal..doakan kesihatan die k..

Ahad, 22 Mac 2009

hujung minggu yg seronok...

Bermula ngan hari jumaat aritu.Kawan baik kat teknik haritu ajak aku trun shah alam tengok oiam3 secare live kat seri pentas 2....die bawak gf...wah name die alyani..huh aku dtg sesorang jer...biase ar pelayaran solo...huhuhuu...sementare tggu dieorng aku ngan nazri n zaki pekena abc special...huh memang sedap...kt depan wet world je...
nnt korng ade peluang g situ korg kne test abc kat situ k...
tgk oiam live memg best..tahniah tuk ester meng imunity...tp pujian harus diberikan pd nine ngan amelya skali coz buat persembahan yg menarik...

pg sbtu aku tk pg xtvt kat metc...aku g maen basketball kat segi kolej...
ni 1st time joint competition baketball.terus masuk kategori open plak u...
tp lawan kami memng hebat2 belake...bayang kan la team lwn paling rendah lebey tingg dr aku..tinggi aku skang ni lebey kurang 18ocm ar...'maybe dieorng dlam lingkungan 2m kot...


ni rakan sepasukan aku.jep ngan batut...mereka hebat.thakns kerna bnyak bg tunjuk ajar.

jalan2 sekitar segi..

antara perlawanan yg menarik...

tu ar..nme group aku carviliers...alau kalah kami enjoy gak.....

lepas je habis xtvt kat segi...
aku g uitm.
che mat bukak booth..saje g sane nk lepak2...
dlm perjalanan tu aku azhar,mat yie ngan wak pekena abc yg semalam aku mkn tu...
mane bleh tahn...dah kat shah alam.misti mkn abc dlu...
event kat uitm ni anjuran bacth thun akhir mascom.
tribute tuk gaza...aliapeng.blospot amek bhagian gak.tande sokongan..tgk gambar bwah ni..huhu

mlm tu azhar meng hamper..bnyak lg hadiah yg kami meng..,terima kasih kat penganjur.kerna menganjurkan xtvt yg happening ni....

hari ahad aku plan nk g tgk belonn udara panas...
seawal kul 5.30 pg aku gan kromi menunggang jlj aku tu p putrajaya...plan awal aku,kromi,amar ngan ikbal.
tp call punye call amar ngan ikbal tak bgun lg....
balon tu akan berlepas sekitar 8 pg...
kmi gerak je berdua...
sampai kat masjid putrajaya kdlam ku 6.15 gak...
semayang subuh situ ar.



ha ni gambar yg sempat aku tangkap.maaf kualiti kurang.dah la amture.kamera plak kamera hp.2mp jer.jd ni la hasil terbaikyg bleh aku persembahkan..


lebey kurang 1000 jurugambar dtg ngan slr memasing.aku meng lame dah idam slr sendiri.
huh tgk dieorng tangkap gambar pon dah buat aku puas.klo aku yg tangkap misti lg gempak kan.huhuhuhu







ha baloon pon bleh berborak gak..ape yg dibualkan tu...si gajah dan si badut.

cantikkan.ha rugi kamu tk sertai fiesta ni...

tak pasal2 motor polis pon jd probs tuk bergambar...
papepon respect pak polis coz die memang baik.tak belagak.huhuhu
bise ar ramai kromon die nk tangkap gambar..mcm artis plak.huhuu


1 now 1 nescaffe....

fake baloon air.,...


ade gak xtvt laen.yg jarang ade kat malaysia ni.....
bilk rumah aku trus tido.penat sgt kot...
mlm bru la aku g bsuh bju...huh lepak gak bsuh bju...n senin dah kne g metc semula...tp aku look fowrd tuk mggu ni coz family aku dtg kl mggu ni..yeyeyeyeye jumpae sanak saudara....

Jumaat, 20 Mac 2009

pade kawan2 sumer...

video
tkde niat ape2 pon...just nk kongsi video ni jer...kepade sume prokok sila ambil iktibar k...

Khamis, 19 Mac 2009

makan dan makan lagi....

selasa mlm rabu aritu aku ngan 7 org lg rakan2 g makan stimbout...kat area sunway piramid...kat sebelah tempat parking motor jer.....
buffet...stu kepale rm20...makan la seberape bnyak yg anda ade...
pengerusi mlam tu odeng...die yg semangat sgt nk g sini...am plak tukang tunjuk jalan..yela am pernah g mggu lepas ngan ladies club...
am tak kesah makn setiap mggu..tp bg kami yg laen mgkin bleh pecah perut...

karim bukan maen seronok lg...tp die gak paling awal kenyang..sampai kepale dah katenye....

org dok sibuk amek makanan wak ngan zaki bedal dulu..huhuhuhu
mase ni meja masih nampak lg kayu die...

dah start dah penuh mkanan atas meja...

juara antara juare...sape mahu lawan????

dah kenyang...nk buat ape lg....posing ar...



klo korg nk dtg sini ajak la am...die bleh pnye tunjukkan jln...
ape pon mlm tu memang kenyang giler..sampaikan tak bleh tido mlm kerna kekembungan perut....
thanks all...
jump lg kat post yg laen.





salam dr apeng

Selasa, 17 Mac 2009

kita dah tau tp kita masih lg buat benda tak elok..

Kali ni aku nak cuba bg pendapat aku tentang kita sume ni pelajar metc tak pon sesape saje yg lebey kurang sebaye ngan kite...ape2 masalah masih boleh bwk kat meja bulat...Aku rase terkilan sgt la kerna masih ade org mcm gitu kat kalangan kite ni...Kite ni kire golongan org baik2 ar gak...Patut la kat luar sane ramai penyangak,kaki rasuah,kaki pukul,pembunuh,perogol.Mane taknye klo dalam kelompok kecil mcm kite ni pon masih ade hasat dengki.Eh tak gune kite buat jahat.Kite slalu kan tgk tv,asal watak jahat je misti akan dpt balasan buruk...so kite dah tahu kan kite akan dapat balasan buruk,buat pae lg kite nak berkelakuan buruk....tak yah la nk berlakon baik klo dlm hati tu sgt busuk...Sume org aggap kite baik..tp kite je tahu yg kite ni sebenarnye lg busuk hati dr org lain..ni bukan nk lepas geram atau ape pon...tp just nk bgtau yg kite takyah nk bermasam muke sesame kiter...berkawan sebaik mungkin...kerna kwan kite yg dkt ngan kite ni la yg akan tolong kite waktu susah..kemalangan ker,demam ker...ade ke kwn kite yg kat uia,ukm,upm@kat oversea takkpon kwn myspece kite dtg tolong????
ade????
tak kan.....
jangan salah anggap ngan post aku kali ni....
harap korang jgn plak nk bengang ngan aku...ni just pendapat aku jer....

Sabtu, 14 Mac 2009

alhamdulillah.

Hari ni bas rosak.Dua2 plak tu.Alhamdulillah tu bukan sempena bas yg rosak didengki oleh hamba yang ntah mengapa ntah tetibe je nk memotong timing belt bus bus tu...Alhamdulillah aku pada tayar motor aku yg dah betul ngan kipas bilik yg dah kembali berputar...Agak lame gak laporan dibuat.Tp baru skang tindakan diambil.Terlalu lame mase diambil tuk ambil tndakan....Sampaikan td je rumah aku terpakse tukar 7 biji lampu,7starter lampu,2 capasitor kipas.....Ape pon terima kasih kpd cik Warden walau pon lambat sgt ambil tindakan tp akhirnye penanatian aku berakhir...

Jumaat, 13 Mac 2009

anoi persoalkan tentang namenyer...

video
ha ni die anoyz tanye anda tentang name die ...
ape beza cristianoy ronaldo ngan cristian ronaldo...
sila jawab melalui komen...bg komen k....
thanks...

Isnin, 9 Mac 2009

mat yie melawat....

huhuhuhu siang td aku g asis cheras ngan mat yie naik motor lagenda aku tu ar....tau g ane...g melawat anak sedare die yg bru form4...
huhuhu baik punye pakcik...siap blikan makanan lg....
ni tgk ar muke dieorng ade la iras2 sikit.aku tak bleh nk tgkap dedepan...ni pon cecuri je tangkap....


dua tahun dah berlalu...singkatnye waktu.

huh dah 2 tahu rupenye aku tinggalkan melaka bandaraya bersejarah...pd thun 2006/07 aku blaja kat matrik melaka..Sejak dr kuar matrik aku tak pernah lg pg melaka...setakat lalu tu slalu ar....
banyak dah perubahan yg berlaku..sepanjang perjalanan kat sane membuatkan aku terkenang semula saat aku ngan kengkawan sumw mwnghabiskan mase selama setahu lengkap kat negeri tu...aku pg melaka aritu kerna temankan meri ngan mat yie jual bju....
wlau ade sikit kekeliruan mase menjual aritu.kami tetap gambire..huhuhuhu
siap singgah berlumba lg...
tgk ar gegambar ni...