Selasa, 17 Mac 2009

kita dah tau tp kita masih lg buat benda tak elok..

Kali ni aku nak cuba bg pendapat aku tentang kita sume ni pelajar metc tak pon sesape saje yg lebey kurang sebaye ngan kite...ape2 masalah masih boleh bwk kat meja bulat...Aku rase terkilan sgt la kerna masih ade org mcm gitu kat kalangan kite ni...Kite ni kire golongan org baik2 ar gak...Patut la kat luar sane ramai penyangak,kaki rasuah,kaki pukul,pembunuh,perogol.Mane taknye klo dalam kelompok kecil mcm kite ni pon masih ade hasat dengki.Eh tak gune kite buat jahat.Kite slalu kan tgk tv,asal watak jahat je misti akan dpt balasan buruk...so kite dah tahu kan kite akan dapat balasan buruk,buat pae lg kite nak berkelakuan buruk....tak yah la nk berlakon baik klo dlm hati tu sgt busuk...Sume org aggap kite baik..tp kite je tahu yg kite ni sebenarnye lg busuk hati dr org lain..ni bukan nk lepas geram atau ape pon...tp just nk bgtau yg kite takyah nk bermasam muke sesame kiter...berkawan sebaik mungkin...kerna kwan kite yg dkt ngan kite ni la yg akan tolong kite waktu susah..kemalangan ker,demam ker...ade ke kwn kite yg kat uia,ukm,upm@kat oversea takkpon kwn myspece kite dtg tolong????
ade????
tak kan.....
jangan salah anggap ngan post aku kali ni....
harap korang jgn plak nk bengang ngan aku...ni just pendapat aku jer....

9 ulasan:

cErItEra'aD berkata...

utk sapo nih???huhuhu..mmg betul la .,.

insanHATixbusuk berkata...

apesal ni apeng?

Tanpa Nama berkata...

ala ini sume lumrah hidup...mne ade manusia yg xbuat silap...cume kalo da thu dri tu salah cpat2lah minta maaf atau kmbali pde tg BENAR...tuhan maha pengasih..setiap hambanya yg bertaubat akan diterimaNya jke betul2 bertaubat...so terpulanglah pde individu ntuk menilai mne yg baek atau yg buruk...

insanHensem.. berkata...

ishh,plik'2..asl erk ko bg post cmni lak?
kO xsuke sape...cpt'2 gOsip..metc xleh dgr bnda cmni tau..hahaha

muhammad hilmi zolkifli berkata...

kat metc ni, segala-galanya mungkin...
arghhh.... hard to say here... neither trainess,staff or XXX?

for muslim, please help another muslim, for trainees,please help each others... helping each others...
no matter, who we are,where we came from and waht is our status, respect each others.... hehehe... tetiba nk berkhutbah kat sini lak... actually, nk practise bi je.. for IELTS... PPSMI kt skolah je, METC xdak PPSMI... hahaha

p/s:aku x join PPSMI aritu,huhuuu, nyesal x sudah aku x pg... my brother pun gi duk cari2 aku, mak sedara aku kt kemahang pun datang, org2 kampung aku pun datang satu bas... huhuhu, nyesal x gi demo tu, main asap ngan FRU, main2 pstol air...hahahaha

chermin-arts berkata...

hah........

gossip. gosssip.
citer pasl saper nie... hah nie msti ad hot new yang x smpi kat ak nie.... cube trangkn sket... alah personal lagi bgs kan..... huhuhuh..

(^^,)CukIcoKho....

Tanpa Nama berkata...

btol 2 apeng..
kite kt metc ne da mcm 1 kluarga sbnrnye..
ssh sma ssh,sng kalo nk sorg lntak a..
hak3..
kalo de slh fhm sket 2 bese a..
x pyh a simpan dlm aty..
alangkan lidah lagi tergigit inikn kte manusia biasa..
berkawan biar seribu b'musuh jgn a sorg pon..
bulat air kerana paip,bulat kita bialah kerana muafakat bknnye mkn bnyk..
so,ak harap komuniti kte yg kecil ne dpt a sehati sejiwa..
jgn a de sedetik pon perasaan dendam or hasad dengki dlm diri setiap org walopon ak agk jeles apeng tnggi..
hak3..

Tanpa Nama berkata...

sodap jgk ni

pedih2

aku pun terasa
hahahhahaaa

che'mat

Tanpa Nama berkata...

Ya, mungkin karena itu