Sabtu, 9 Januari 2010

canon 90-300 mm usm

terlebih dahulu aku nk ucapkan rase sukur aku sebab ade gadget baru..
name diberi..canon 90-300 mm usm..
tele lens ni memng aku aim..tp bukan tahun ni..tahun ni azam aku nk dapatkan speedlite...
tup tup beli lens....
perbelanjaan tak dirancang...meyebabkan pokai aku selame 2 bln mendatang kot..
hahahaha tkpe la..demi bende ni ok kot....
speedlite yg aku nk angkat tu terpakse aku batalkan dulu hasrat...memandangkan ade brother ni
nk tolak lens ni dengan harge yg amat berpatutan...harge tak perlu disiarkan...aku tahu cukup la...ni barang 2nd jer...so ok la kan...die dah gunakan 1 1/2 tahun...barang kondisinye ok lg...




mase menilai lens tu dr penjual aku pon try la snap2...hehehehe dah ade tele ni bleh la curik2 tangkap gmbar org jejauh...hahahahahaha
mase dlm perjalanan balik tu...ade kemalangan..eh lupe nk bg kredit kat wak...die temankan aku mase cod kat bangsar td.....thanks wak...
k kemalangan tu menyebabkan kesesakan lalu lintas yg teruk kat ldp...sepanjang ldp kot...jln ditutup....

lepas aku ngan wak nmpak asap berkepol2...kiteorng pon g ar kat tempat kejadian...lalu jln ikano...klo ikut ldp motor pon tak bleh gerak....
rupe rupenye ade kereta terbakar...
nasib takde kemalangan jiwa....
aku pon kuarkan lens baru tuk try power...hahahahahahaha rase bestnye ade tele ni..takyah nk g dekat2....

aku tak berhenti setakat tu...balik tu aku try lg..nk tgk jauh mane yg bleh....blok depan ni bleh la...
yg gambar kereta bawah ni kereta tu kat area rumah depan blog acan kot...huhuhuhu jauh jauh...best2...hehehehehe
aku harap aku bleh bemesra lebih lg ngan lens baru aku ni..hehehehehehe

21 ulasan:

nur 'adli azhari berkata...

smart lah!! jgn ko guna utk amek gmbr pompuan umah depan sudahhhh...

p/s..amek gmbr umh warden!

AcanCapik berkata...

maju gila member gua nih... gambar cantik la peng... berbaloi la kan... =)

ali berkata...

hehehehe ad aku tak rancang pon nk tgkap rumah depan...tp oleh kerana ko bg idea yg baik...boleh di pertimbangkan...

acan:hahahahaha esok bleh test kat ajl...

wak itu aku berkata...

naseb naek nme aku
hahahahahahhaha

ali berkata...

biase la wak...orang berbudi kite berbahasa...

nur 'adli azhari berkata...

komen gua x diendahkan disituu

Fza.ithu.Zazha berkata...

hohohoho..
mcm paparazi daaa.. :p~

ali berkata...

ad ko tak bace pon ape yg aku reply...komen ko aku reply 1st...cume ko tak perasan jer....

check balik....

ni potongnyer

hehehehe AD( adli la tu) aku tak rancang pon nk tgkap rumah depan...tp oleh kerana ko bg idea yg baik...boleh di pertimbangkan...

ali berkata...

fza...hahahahaha best la tgkap gambar dr jauh...tp org tak persan...jd paparazi pon best jugak....

nur 'adli azhari berkata...

x perasan!!! soryyyy......apeng therbaekkk

miss izan berkata...

no pic please...
muahahaha...
perasan cam artis plak... ;P

AcanCapik berkata...

gua tunggu post ajl. aku malas pegi. haha...

tae-har berkata...

apeng..g ajl shoot byk2..ak nk bunkface..haha..

Jaj@n berkata...

nice lens..
cam aku jugak, ingt nak angkat speedlite... last2 aku angkat 70-300mm tamron.. hahaha..

ali berkata...

hahhahaa teha...ko mnt bunkface ker...
huhuhuhuhu nnt aku sampaikan salam ko kat dieorng....

ali berkata...

izan...hahahaha nnt ade peluang aku nk tanghap gambar ko ngan acan..pre wedding ker...hahahahahahaha

jajan...huhuhuhu kite merancang tuhan menentukan...

Farhan Saharin berkata...

pehh...
300mm tu bhai...
gudluck dgn lens baru itu..

izandaughtersalleh berkata...

ape kes aku ngan acan. aku ngan wak la. baru masyukkkkk...hahaha

ali berkata...

paan: ala paan 2nh hand jer...nk beli baru tak mampu....best ar pkai ni...seronok..tp tuk gambar jauh2 je ar.....

izan:ops...tk ckp n bermaksud pape pon..ko ngan acan...pastu klo ko nk kawin ker nnt bleh tgkap pre wedding...hahahaha...tp klo ngan wak aku pon ok jer...aku restu jer.hahahaha

tae-har berkata...

da kim slm ke blm..
ltk le pic bunface..hehehe

cik kuntum berkata...

wow!best3!jeles much.ngee. :)