Sabtu, 23 Januari 2010

runner diperlukan...anda layak???




    

assalamualaikum...
mood aku mase tulis kat blog ni...boring....
banyak lg bende nk kena buat..tapi...malas....
kalau dah banyak sangat...tak tahu nk buat mane dulu...malas  dan terus terbangkalai ar....
kat sini sebenarnye aku nk cerita tentang proje baru yang aku sertai..under bajubajuan.blogspot.com
tapi name projek tak tahu lg..projek manager akhbar
aku dilantik menguruskan perihal design mendesign...aku dah biase buat benda ni mase aku jalankan projek2 sebelum ni ngan odeng...so insyallah aku akan buat yg terbaik...
runner????
sape berminat...aku bleh janji yang korang takkan rugi jg runner kiteorng...
runner ni lebey kurang macam agent tuk memasarkan baju2 kiteorng yg permulaannye ada 5 jenis design...
fokus kami pada institusi2 pengajian...so korang klo berminta tinggalkan jejak kat komen...tkpon tinggalkan contact ker..ape ker yg bleh aku jejaki...

dalam post2 aku sebelum ni aku ade kate yg aku nk slow down pada projek2 baju ni..so skang ni aku ngah slow la...aku just uruskan perihal design jer..korng klo ade idea..or nk sumbang design sila la...
setiap hasil karya anda akan kami bayar ngan harge yg setimpal...memang seni tu tak ternilai...
tp aku cuba hargai sebaik mungkin la...aku faham...
then, skali lagi...klo berminat tinggalkan la jejak....

esok bebudak ni pg chiling...arrrghhhh aku tak dapat ikut...sibuk sangat ngan kerja aku tu...
amek kau ali...aduuuhhh aku dah gian sangat nk pg mandi air terjun, berkelah ngan kawan2....
tp apekan daya...kerja tuk esok tu aku dah janji 3 minggu lepas lg...dieorng plan baru minggu lepas kot...
aku nk ikuuttt....
tkpe la..nk buat mcmner..ade commitment lain..kene utamakan yg utama...hahahaha

tp aku ade cerita khas ditujukan tuk diri aku sendiri...terimalah...

 by: Harvey Mackay, A 4th Course of Chicken Soup for the Soul
When I was a kid in Minnesota, watermelon was a delicacy. One of my father's buddies, Bernie, was a prosperous fruit-and-vegetable wholesaler, who operated a warehouse in St. Paul.
Every summer, when the first watermelons rolled in, Bernie would call. Dad and I would go to Bernie's warehouse and take up our positions. We'd sit on the edge of the dock, feet dangling, and lean over, minimizing the volume of juice we were about to spill on ourselves.
Bernie would take his machete, crack our first watermelon, hand us both a big piece and sit down next to us. Then we'd bury our faces in watermelon, eating only the heart - the reddest, juiciest, firmest, most seed-free, most perfect part - and throw away the rest.
Bernie was my father's idea of a rich man. I always thought it was because he was such a successful businessman. Years later, I realized that what my father admired about Bernie's wealth was less its substance than its application. Bernie knew how to stop working, get together with friends and eat only the heart of the watermelon.
What I learned from Bernie is that being rich is a state of mind. Some of us, no matter how much money we have, will never be free enough to eat only the heart of the watermelon. Others are rich without ever being more than a paycheck ahead.
If you don't take the time to dangle your feet over the dock and chomp into life's small pleasures, your career is probably overwhelming your life.
For many years, I forgot that lesson I'd learned as a kid on the loading dock. I was too busy making all the money I could.
Well, I've relearned it. I hope I have time left to enjoy the accomplishments of others and to take pleasure in the day. That's the heart of the watermelon. I have learned again to throw the rest away.


tetibe je ade gambar....
ape motif ni apeng?
rase tak best klo takde gamabr...so aku nk letak gak...
sila tgk k...



ni la kapal keramat tempat permainan kami....
rae2 nye skang ni takde pilot yg berani terbangkan kapal ni lg...
ade sesape berani???

 
opss...
ni bukan kat fokker td tu..
ni kat cessna...
nampak ade tokoh tak aku mase ni?
hahaha

 
ni plak permandangan dr kelas....
hari2 nampak bende same jer....
tp tetap tak bosan...
hari tu plak bleh ternampak ade sesi shoot..
giler gempak weeding shoot tuk outdoor kat kawasan hangar...
misti org besar tu..tk pon pilot...LAE ker...
klo tak takkan bleh masuk area ni kan..tahniah...

 
nampak tak..aku dah zoom dah...
hahahahaha
bertuah jd photong weed ni....
letak kat folio mesti gempak...
mcmni aku pon nk bawak kamera g kelas la...tp nnt kne tahan pak guard plak...
kamera hp pon jadi la....

 

hehehehehe
xtvt paling mencabar kat metc..
mne tak mencabar..
klo kantoi memng mati la....

k sampai sini je...
bye...






9 ulasan:

tae-har berkata...

chilling best..hehehe

ali berkata...

teha ni..aku dahla kne tinggal...sedey aku...pg td tgk dieorng pg pon sedey je rasenyer.....


teha ko nk jd runner tak...
confirm bleh bg side income kat ko ni....
semua kelebihan adelah free je tuk runner2 terawal ni....aku rase ko sesuai ar teha...

tae-har berkata...

hehe..sj nk tmbh sedey ko..

runner keje cmne..ak da final sem lor..bz amat..

tgkpikirtulehpikirbcepikir berkata...

blh explain lebih lg pasal jd runner ni?
spe2 blh jd ke?
kat mne2 pun xpe?

tgkpikirtulehpikirbcepikir berkata...

blh explain lebih lg pasal jd runner ni?
spe2 blh jd ke?
kat mne2 pun xpe?

tgkpikirtulehpikirbcepikir berkata...

blh explain lebih lg pasal jd runner ni?
spe2 blh jd ke?
kat mne2 pun xpe?

SuRAizA~ berkata...

cerita yg menarik
next time tulis entry time boring lg ya..hehe

AcanCapik berkata...

best wooo gi chilling... hehe...

peng, camner nak jadi runner? huhu...

ali berkata...

aku terangkan ape peranan runner tu kat post akan datang..k..tunggu....