Rabu, 26 Mei 2010

seminggu bersama aliapeng

hye..jom ikut perjalanan seharian aku sepanjang minggu ni bermula dari jumaat lepas sampai khamis...hari ni la......

jumaat:
kelas tetap kelas, mcm biase ar....dari keluar rumah kul 6.45pg sampai kat rumah kul 5.30 ptg
plan nak p bukit jalil kul 9...dihantar oleh wan shah...tapi......
hujan nak trun..call am..suh anta naik kete driftdie tu....hahahahaha
sampai ala ala tepat2 je mase kul 11 nak naik bus p pasir gudang
k amat menyusahkan sejak stesen bus berpindah ke bukit jalil...
kpd kontraktor yg ubah suai pudu tu sila buat ngan cepat k..amat menyusahkan....

sabtu:
sampai kat PG kul 3am...awal giler...mane taknye..satu jam perjalanan je dah sampai restoran jejantas ayer keroh.....
laju beb...bus kot.....
abg ipar aku la yg jemput...kne jemput adik ipar die ni pepagi bute..hahahahahaha rela tak rela la......

sampai rumah akak aku jer...kami terus je gerak p pontian...kul 4 kot gerak....
azan subuh tu kami dah kat pontian...tap lepas solat je...kami sesat...dekat kul 7 baru jmpe rumah pengantin...ntah pape...padahal dekat je ngan masjid tu...

drop wak kat rumah pengantin...hahahaha wak keseorangan....
aku ngan meri gerak p waha..ade satu lagi wedding tuk upacara nikah...
dalam perjalanan p wah tu (bukan dekat- nak tau tgkj sendiri google map ni)
kami sesat lagi..pelik tetibe jumpe jeti..hahahaha rupenye kami sampai kukup dah...hahahaha dah la kejar mase...boleh sesat plak....

teruskan perjalanan tamta pandang kanan kiri..sampai waha tetepat pengantin nk gerak p masjid nikah...(kami tak mandi lagi)
nk mndi jawabnye tak sempat la tgkap gambar






ni la meri yg teman aku sepanjang perjalanan..time aku dok tgkap gambar die buat2 mcm jd pak imam..nikahkan org..hahahahaha

wah simpang waha punye tempat lawa la...konsep 1 malaysia...ade pae2 ke ni...
nak kipas najib ker?
hahahahaha


gerak terus p masjid..siap terus gerak p pontian semula...
seteguk air pon tak sempat nk rase kat rumah pengantin..hahahaha maaf ye kuarge pengantin....

sampai pontian semula tetepat mase pengantin ngah berarak masuk rumah..kire ok la timing tu....status mase tu still tak mandi lagi..hahahahaha

wak baru aku tinggal separuh hari...dah bape org jadi kawan die..hahahaha
ramah la wak ni..bgus2...sume org kawan die..hahahaha

 

settle tgkap gambar kami gerak p angsana...moceng, wan, kuntan dah tunggu dar siang lagi..cume berahim je tak sabar tunggu..die ade hal...dieorng ni roomates aku mase form4 teknik jb dulu...memng best ar jd kawan korang..sempoi...cume aku harap korang akan jumpe kerja yg sesuai dengan cepatnyer......

k kat sini cube perhatikan kuntan ngan wak...bnyak persamaan...hahahaha

OTW balik dr angsana anis mesg...hahahahaha dulu aku ngan wak pernah bawak die p ulu selangor..so die ank belanja wak makn..aku dah selalu sgt die belanja....hahahahaha
so kami pergi gak la PG semula...anis duduk PG kerja kat hosp penawar...
nk mkn kat kedai yg sepatutnyer..tp tutup...so mkan la kat tempat rekreasi sebelah kuartes bomba tu..dekat je ngan pusat bandar.

aku mcm biase..ade abc...ajib la aku layan..tp tetap tak semantap abc seksyen2 shah alam...

 

lepas makn aku memng dah tahap mati dah..tapi...
aku je org johor.....
tp aku memng dah tak larat bukak mate....
mane taknyer...PG-PONTAIN-SIMPANG WAHA- PONTIAN- JB- PG
hahahahaha wak la yg bawak kete plak..
huh dah la letih kne perli2 plak ngan wak...wak kan..biase la...
tp aku rase boring giler mase tu....mase aku tido tu..tetibe kete berhenti...ade kemalangfan jalan raye..hahahaha aku kuar dari kete ngan mamainyer...tak perasan aku cume berboxer...hahahaha paki suar je dah mkn mase...so aku just jage keter ar...dieorng p usha kete yg terlibat...aku teruskan perjalanan kali ni..aku take over kete semula..pakse diri je bawak mase tu..memng tak larat dah..tp asyik kene  perli jer...panas gak telinga...hati pon panas....
dah terlepas cakap..wak ni nampak je selambe..tapi hati touching giler...so hati2 la ye ketika berkata2...
biar org kutuk kite...jgn kite kutuk org..hahahahahahah
*tips- korang kne fitkan diri, sebab dah penat memng senang naik angin.
sampai rumah
dekat kul 1pagi......
ape lagi...tidoooo....

zzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzz
zzzzzzz
zzz
z
.
.
.
.
.
.

lepas subuh wajib la tido lagi..hahahahahahaha

pastu tolong angkat barang sesikit,,tuk majlis abang aku hujung minggu ni...wak ngan meri pon kene la bantu..hahahaha
kul 1 je kami gerak ke waha semula....
teruskan majlis persandingan...

model tetap..hahahaha meri merian..hahahaha
 

siap sume dekat kul 5.30 gak...
pastu aku bawak dieorng p warung qaseh qadijah..kedai makan akak aku...
kedai ni dekat simpang empat pasak...jalan kota tinggi penawar....
klo korang lalu sane singgah2la yer....

balik rumah dah dekat kul 8..siap2 tuk balik kl..bus kul 11.
sampai kl kul 3...amran ambil...terima kasih amran..hahahaha

isnin:
bermula la kehidupan aku yg typical.
6.45  pagi naik bas..turun bus semula kul 5.30 ptg..
hahahaha

selasa:
pon same

rabu:
pon same
tapiiiiii....
semalam kami p tgk rumah kat subang impian..rumah best
harge rm900
tp diorng(kudin) ni ak kuar sorang seringgit kot...
sume nak jimat jer...klo boleh jimat aku pon nak jimat..tp dah klo takde pilihan..pepandai la..
aku rase last2 nnt aku duduk rumah flat je la jawabnye nnt klo mcmni la perangai.......

sebelum misi diteruskan..mencendol dulu la..hahahaha aku siap pekena laksa lagi...
 
ni ar rumahnuer....
4bilik tidor dan 3 bilik air....
aku sgt berharap aku duduk rumah ni..korang bersedia la...aku tak dapat pujuk abg tu turunkan harge, aku kne pakse korng naikkan budget seringgit korang tu..hahahaha
tp masalahnyer...abg tu bg mesg kat aku ckp yg die nak family dduk situ...so kite pon tak pasti rumah tu boleh ke tak....

khamis:
 p metc lain sikit...
naik motor..nak balik awal..so tamat la kat sini post ni...



ops 
sebelum aku terlupa....canonian baru..timon..
aku tak timon ni jenis yg sgt suke tahu semuabenda...
so aku tak hean dalm mase sebulan nnt aku akn dapat bnyak input ilmu photography dr die...
aku ni mlas sesagat...so bgus la timon boleh bantu..

jumaat:
aku rase aku akan sibuk tuk persiapan terakhir..

sabtu:
majlis kenduri kawen abg aku..
sesape free mase tu jemput2 la dtg k....

ahad:
balik d'rimba...tiket tak tau lg...

ok sampai sini dulu...

4 ulasan:

izansalleh® berkata...

ha...tecungap aku baca ali oi. seali harung entry kau. HAHAHA...

keep up ur work ;)

ali berkata...

hahahahaha aku sekalikan jer...maraton ar kirenyer..hidup aku kucar kacir nk post sikit2..hahahahaha
siksa pembaca sikit...

AcanCapik berkata...

cis, panjang berjela. kalau aku pecah2kan, buat scheduled entry. bahay ooo post panjang2. keluar bijik mata. mmti pembaca tak larat nak skrol sampai bawah. huhu... just pandangan aku je la. jgn amik hati... peace... =)

SuRAizA~ berkata...

aku nk abc tu
(cis punya pjg entry kau aku nmpk abc tu je hahahahhah)