Ahad, 7 November 2010

22 sudah

           Alhamdulillah dah genap 22 tahun 2 hari aku lahir kat muka bumi ni. Nak update pasal hari lahir aku ni awal, tapi aku balik johor sejak khamis kemarin. Hari ni bari berkesempatan, ok la.since dah 22 tahun umur aku, takde maknenye kek2 prank2 party dan sebagainyer. Cuma ade la sikit2 yg membuatkan 5 november tu berbeza dari hari2 lain......time ni la nk bersyukur atas nikmat hidup yg tuhan bg kan.

            terima kasih kat korang semua yg bg ucapan ka aku dan doa2 korang aku harap memberi rahmat dalam hidup aku. Tak kira la ape cara sekali pon aku tetap hargai setiap ucapan dan doa korang pada aku. Sebanarnye nak list kan name2 korang untuk tunjukkan yg aku amat hargai semua tu. Tapi sebab ramai sangat. Nnt pajang plak post ni. Tapi aku memng bebetol menghargai setiap ucapan tu k..... Kali ni baru aku tau yg ucapan pon dah cukup pade mase2 mcm ni. Sebab aku tak suka bg ucapan kat orang kalau hari lahir dieorng, sebab ramai sgt yg bg ucapan, so aku anggap klo aku bg icapan pon...blum tentu die hargai....dihargai atau tidak itu bukan hak kite. tu yg aku dah faham skang ni....so azam baru nak wish ape2 saja pada hari2 yg penting dalam hidup korang.

           Jumaat hari tu aku kuar pg tebrau city ngan anis jer. Dia belanja makan....Thanks tuk dinner, wayang n coklat tu k....ni mesti ko nak aku gemok kan...tu yg tiap kali kuar je makan memng tak ingat dunia. Dalam dok aku sibuk kuar ngan anis ni akak aku kat rumah bg mesg suh balik awal. Macamaner nak balik awal klo kuar pon dah petang kan. So ngan selambernye aku cakap paling awal pon sampai rumah kul 11 malam. 2 orng anak buah aku tunggu nak potong kek ngan aku kat rumah. Tp pakcik die ni merayap plak. Balik rumah sampai dalam kul 11.30 mlm...semua dah tido.....Rase bersalah la jugak. Malam tu mesg ngan azreen pon die buat aku bertambah rase bersalah...hampeh.....
Bangun pagi baru la potong kek...Thanks pada akak kau yg belikan kek yg sedap. Ade lagi separuh kat peti tu.Tak larat nak habiskan klo yg makan kek nye cume aku ngan 2 orang anak buah ker...yg lain tak suke kek.....ape pon thanks.

        Hari sabtu kenduri kat rumah banag aku. Bukan kenduri aku la. Kenduri akikah anak buah aku yg latest muhammad khalis fikri yg lahir pada hari raya keenam dulu. Tumbang lembu sekor....walau hujan tapi org yg datang memng ramai...semoga fikri membesar ngan sihatnyer....maaf la pakcik ali tak bawak kamera, kamera hantar service...kne tahan wad 10 hari.....so entry kali ni memng tidak bergambar. Ade gambar kek aku amek pkai hp...tp mlas nk transfer...

            tiap2 kali hari lahir aku aku akan buat wish list baru dan check list lame yg tak settle lagi. Nampaknye mase aku berumur 21 tahun banyak bende yg aku listkan dah tertunai. Jadi ape yg ade dalam list kali ni aku je yg tahu ape aku nak capai. nak tau boleh direalisasikan tunggu la umuer aku genap 23....hahahahhahaha k thnks semua.

3 ulasan:

syndrynelf berkata...

hepi besday!

susu berkata...

selamat!!!

azana berkata...

slamat ari beranak yang lepas..hehe