Rabu, 17 November 2010

lembu oh lembu

hahahahhahaha kali ni post untuk kesinambungan post semalam.......
ape pilihan aku tuk hari raye korban ni.......beraya di perantauan itu jugak satu pengorbanan...
k ape yg aku buat.......

bangun awal pagi.macam nak p keje gak. dah terbiase kot. bukak mata kul 6 pagi. biase time2 raye aku kene kejut punye. dengar orang bising2 suh bangun siap2 p semayang raye. anak buah dah bangun pakcik die ni masih tido. bangun pagi suh adik aku ironkan baju. mandi dan p semayang.
tapi kali ni lain. bangun je pagi td. aku sesorang je dalam bilik. berangan dan terkenangkan kmpung halaman..sampai 6.45 pg baru bangun subuh dan kejut odeng, wan shah dan anoi semayang plak...
kejut dieorng ni memang memerlukan skill yg berlainan. odeng mudah je nak kejut...cakap je.."odeng bangun, dah kul 7, semayang subuh!!' confirm bangun......wan shah plak...kene ulang 2,3 kali...die rase marah nnt die bangun la..hahahahaha...anoi plak...die ni ade sikit mengada ngada.....
org kejut tu bangun la....ni nak tanye lagi nak p masjid kul bape...siap boleh nego lagi tuk tido lagi 5 minit la ape la...ingat aku nak tunggu 5 minit sementara ko sambung tido...hahahahaha aku kejut dengan paksaan....gegaran otak ko dapat.

aku pon p dapur masak jemput2...korang tau ke bende ni...aku bedal je,,,nagn air teh sikt..tu la makanan kami....sepatutnye tuk aidil adha makan lepas semayang..tp nak buat mcmner..dah lapar....

pastu aku bukak tv3 ade siaran langsung kat masjid gufran ttdi...aku pon ubah fikiran, dari nak p masjid kota damansara......tp yg pegi kami bertiga jer...



nak p naik kete am memula.tp cari kunci hilang..mane ntah aku letak...am bg dah semalam....
dah takde tu aku pon numpang la odeng naik kete baru die.

mantap tak????
tkde la..kami naik motor jer..kete tu numpang bergambar jer.....mane nak manpu beli...dah keje engineer nnt pon blum tentu mampu......

masjid ni bagus...macam pusat setempat, semua ade, kedai, hotel, cafe, coference room, memng tempat islam bekembang..macam fungsi masjid mase zaman Rasullulah.

klo pasal makan tu memng mantap...macam2 ade...ape nak????
makanan raye tu ade ..ade tambahan lagi macam  cendol, apam balik, putu piring dan mee rebus....memmg mantap....next time korang kne datang masjid ni. baru rase bertape bangganye jd umat islam.......gambar mase makan takde..aku bnyak amek video jer...nnt aku edit video.


 ok kat bawah ni gambar lembu yg terkorban,,,20 ekor lembu tumbang...
ade sup tulang dan makan tengahari siap...memng cukup mantap la tuk perantau macam aku ni yg berjauhan dari keluarga.



















balik je aku terus tido...bangun dah petang...lepas magrib td wan karim ajak makan rumah die....
dah kalau rezeki tu. jagan di tolak..terima kasih...hahahahahaha


dah la sampai sini dulu ar.

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam eid al-adha,perantau!
haha =)

syndrynelf berkata...

;) sweet~

amar haziq berkata...

waa..aku nak gie ghufran
tapi mase tu aku ada kt kg
mesti makan kaw2 ni

farahAzreenHJAhmad berkata...

entry berdarah hahaha..banyak betul darah lembu

SiTifatimah berkata...

selamat hari raya aidiladha=)

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe

azana berkata...

samat ari raya korban...
berkorbanlah apa saje..hehe