Rabu, 28 Julai 2010

mood: berjaga - jaga

rase syukur aku sebab dapat tamatkan 3 tahun kat METC ni memang sesangat tinggi....
tp td kuar result module 11 airframe...aku gagal....
ape nk buat dah nasib tak menyebelahi......nasib tak menyebelahi ker?
abes tu nk kate plak takde rezeki?
tuhan tu maha adil so die takkn salah org tuk bg rezeki2 kat dunia ni kan...so memng dan sememangnye aku tak layak terima rezeki tuk lulus kali ni....
dapat markah 73....kurang 2 markah je dari passing mark....org cakap kalo kite lulus setakat bawah 80 tu cukup2 makan...sebab kite kejar 100...tp mase dapat 73 ni aku rase...tak kesah pon klo dapat just nice 75....
haahahahaha...tak bg tau mak bapak aku lagi ni...mesti dieorng kecewa..hahahahhaha
ape yg best tentang kuarge aku ni...dieorng takkn salahkan aku atau marah aku pon kalau aku gagal....siap bg support lagi...tu yg aku takkan masuk ambil exam tanpe persediaan yg cukup..aku akan rase bersalah pada diri, dan jugak pada keluarga...biasenye pagi nak exam tu mak aku akan tipon tuk bg nasihat2 terakhir...dan aku tahu setiap kali aku exam tak kire exam kecik ke besar ker..mak aku akan berpuase...
so tuk pergi menjawab exam dengan hanya berbekalkan ilmu yg dapat kat kelas + soklan2 spot yg tak tentu kuar malahan jarang kuar tu memng tak sanggup aku..paling kurang dah bace habis...

tapi tu org cakap bace pon tak cukup..kite kene faham kan....
so aku ambil iktibar, mungkin dengan re-exam lepas ni buatkan basic airframe aku lagi mantap mungkin...
yah aku rase memng begitu...klo lepas nnt aku dah tak bukak module dah kan......


berkenaan ngan result kali ni, ade sorng member yg agak rapat ngan aku fail gak....tp die jauh lagi layak tuk lulus dari aku...tanya la ape pon soalan dari subjek yg mane pon..die pasti akan dapat jawab....
merendah diri oangnye....
ade sekali tu aku ckap ngan die...
"huish ko ni, lek2 la skit..takot aku nk cakap ngan ko kebelakangan ni"
die kate
" peng, aku nk tak gagal, aku tak sanggup gagl"
dan aku memng jarang pon tegur diemase die tengah belajar....sebab aku klo tegur memng la tak bleh belajar budak tu....tp bile dengar die gagal gak..gagal ngan markah 74....aku rase sesangat simpati...wau...so kali nak aku kate takde rezeki ker?
ye kali ni boleh...dalam kes aku td mungkin persediaan aku tak mantap...
ape pon..kite blejar semula...mulakan hidup baru...sebab kite memng kne fully understand everithing tentang aircraft...kite kan nk jadu engineer...sape lg nak tau sume bende tu..takkan penumpang kapal kot..hahahahaha


so kepada yg lulus....

tahniah, kamu memng layak lulus



kepada sahabat2 yg gagal...

takpe, dah gagal kat sini so nnt time praktikal kite tau macamner rase gagal...berusaha tuk tidak jadi yg lebey baik tuk exam type course plak k..yg tu lg susah.....

6 ulasan:

Miss Anisah berkata...

apeng, metc tu senang je nk re exam.juz apply after 3 months.
kitorg, recourse type course sbb x dpt 80..lg teruk..
TYPE COURSE.. FUTURE START KT SITU..:-(

ali berkata...

nak re exam memng mudah...tp nk luluskan tu..huish..takpe2...akan diusahakan......

yup type course tu yg ade 5 phase tu yg aku takut sesangat tu..hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

Take it easy -- but take it
-Woody Guthrie

all d best!
-tanpa nama =p

Mimie Allyfiesya berkata...

all the best dude!

AcanCapik berkata...

ada hikmahnya tu. ko asik kacau wan je. sian dia. huhu...

ali berkata...

tanpa nama..
hahahahahaha yup still have to take it....just take it and make it next time...btw thanks.

mimie....
thanks.....

acan....
aku tak kacau die la....
lame dah tak lepak ngan die..baru mlm td kiteorng p makan..hahahhaha