Sabtu, 3 Julai 2010

siapa nak menang dia akan menang.

hye tetibe terpanggil nk share pendapat aku tentang piala dunia yg orang ramai dok sibuk berjaga malam semata mata tuk menyaksikan perlawanan piala dunia ni...tak ketinggalan aku sama gak...mane taknyer..aku sanggup drop oral exam aku yg 1st sebab sibuk nak jugle bola, rumah baru ngan module 11 yg super banyak topik....

ok ape yg aku nampak pada piala dunia kali ni...ape2 pon boleh jadi, sape2 pon boleh jadi bintang, mane2 team pon layak...yg membezakan mereka pabila mereka berakso di padang..ramalan atas kertas cume ramalan sahaja...di padang la penentu segalanya...

terkejut, mengejut dan kagum..pabila france dihantar balik...diikuti oleh italy...due2 team ni final piala dunia 2006..sape tau mereka terkeluar di peringkat awal musim 2010..hahahahha england....ni pasukan fav aku tuk kali ni....bintang super melambak..kire kali ni skuad emas yg england kuarkan..tapi tetap tersingkir..portugal menyusul di belakang....semalam brazil dan malam ni argentina pon tersingkir....

tu la pengajaran yg aku dapat..tak kire bertapa hebat lawan kita pon..kire tetap aku potensi selagi kita yakin ngan potensi yg kita ada tu....sape kat brazil unbeatable?????? holland dah buktikan walaupon mara dengan game yg goyang mase menentang slovakia..tp tetap boleh tewaskan brazil..ape formula mereka?????
tak lain tak bukan mereka tak pernah kenal erti putus asa ok...so aplikasikan kat kehidupan seharian kite ok..

k skang ni ngah tunggu game spain..harap2 game malam ni sehabat game argentina jerman td....

ok sampai sini je dulu...

5 ulasan:

emy/mamasuri berkata...

4 thnlepas...rasa gah je brazil..
thn ni out abis...
itulah..kadang2 kte ni rasa diri kte tak berpotensi..tp sbenarya allah bt sume berpontensi..cuma kte nak ke tak nak je..

emy/mamasuri berkata...

4 thnlepas...rasa gah je brazil..
thn ni out abis...
itulah..kadang2 kte ni rasa diri kte tak berpotensi..tp sbenarya allah bt sume berpontensi..cuma kte nak ke tak nak je..

cik jelita berkata...

fuhh penat kene berdiri nak tengok argentina munye masal kat seksyen 7 lak tu .. heheheh

syndrynelf berkata...

teruja tgk german men huuhu

ali berkata...

@ mamasuri..yup semua org ade potensi..cume kite yg kne kuarkan potensi diri...

@cik jelita hahahahahahahaha ok memng penat..tp aku realise lepas aku tengak hampir kesemua perlawanan world cup ni..anybody can be beaten....

@ syndrynelf hahahhahaha jerman mantap.