Selasa, 16 Mac 2010

melaka aku kembali

hujung minggu lalu aku pergi melaka..tempat aku mentelaah selama setahun..matrikulasi melaka....
kali ni aku pergi atas jemputan saudara hafiz.Die mintak bantuan aku kalo2 bleh tolong cover die...die ade job wedding shoot...so kire aku ni membantu la...ntah ape2 je yg aku snap....
k tentang shoot ni aku taknak cerita sgt..sebab takde ape yg lain dari shoot yg lain..
melaikan pengantin kali ni amat la susah nak senyum....korang nnt mase kahwin biar murah ngan senyuman k...memng penat...memng adat klo nak buat majlis...tp senyuman tu tetap lah diukir..nnt ape pulak kate tetamu..kkkk dah...aku pon ade sediakan beberape keping gambar....
takde edit..aku tak suke edit gambar...ade sesape yg memng ade jiwa mengedit gambar tak...
sebab aku plan nak start serius dalam bulan 8 nntit ..aku tak tahu la.so mase tu aku amatla memerlukan pengedit yg memng ade jiwa..bab nak edit2 ni memng tak geti...tak tahu ape yg perlu diubah..bg aku biarlah ianya senatural yg boleh....

malam tu aku ajak kawan aku yg sorng n pi bandar melaka..nak st tangkap pic macm pemenang 50d canon tu...gambar eye on melaka...so kami sampai gak kat sane dalam kul 12 mlm...
amek gambar lebey kurang...kami pon bla...pastu die bawak aku jalan2 kat bandar melaka tengah2 malam..dalam perjalanan aku tertidor..die pon memndu sesorng..mane taknye..sampai je kat melaka sentral die terus bawak aku g rumah kawin tu..hahahahaha
penat tapi seronok....

aku bermalam kat merlimau..member aku ni budak poli merlimau..so aku tidor la rumah sewa die...
best nye melaka sebab sewa rumah die rm350 jer...teres 3 bilik..wau...
klo la ade kat area2 subang..kan best
aku pon memng ngah nak cari rumah..ni tak..kat sini paling cikai pon rm450 tu pon rumah flat tingkat atas..ade sesape nk sewakan rumah tak..klo bleh nak rumah ters..area kota damansara, subang ...atau kawasan yg berhampiran...berhampiran ngan airport subang la...sebab nnt nak ulang alik g kerja tak la jauh sgt......

ade lagi satu perkara yg aku terfikir..setiap hujung minggu aku tak pernah nak melekat kat rumah..aku rase letih plak...penat kot sebenarnye...dah lame tk melepak kat rumah pikir ape nk buat hujung minggu....letih nagn bende2 yang aku sendiri pilih tuk buat..ntah la...bende yg kita minat pon kekadang boleh buat kite penat kan..mase ni la pentingnya kengkawan..kuarga jauh..so kengkawan kuarge aku kat sini..so aku rase aku kena gak luangkan mase ngan dieorng kan....tp....minggu ni hari jumaat malam sabtu aku nk ikut sorang sifu tangkap gamabr kat dewan felda, 18-21 hb hot air baloon festival putrajaya...sume tu sgt la penting dan tak mampu tuk aku lepaskan..hehehe minggu depan plak plan nak balik johor..rindu kat mak ayah...pastu mnggu depanya lagi sap ajak g jengka....hahahahaha
aku nak mase lepak..nak mase bace tuk persediaan oral test...ramai dah apply tuk oral..tp aku asik bg alasan kat diri sendiri tunggu semua ni selesai...macamner nak jd engineer ni ali....huh k aku rase nak try kurangkan berjanji tu p mane2..aku nak jadi macm azlee, sharp dan housemates aku yg lain...sentiase ade di rumah....tak ponteng roll call..k aku try...

alamak bebel panjang plak...k korang tgk ar gambar2 kat bawah ni..nnt aku update pasal pangkor ar plak...

6 ulasan:

AcanCapik berkata...

ferris wheel tu nampak macam teramat laju lak. huhu...

perlukan pengedit gambar? tunggu aku khatam blaja edit dulu, boleh la aku tolong editkan. huhu...

suzaini berkata...

cantek weh eye on melaka tu..pic first 2 plg aku suka,lawa..gud2 ali

ali berkata...

acan...hehehehehe perlahan jer sebenarnye...yup terus berlatih..kasi mantap...ni maknenye ko membace aku mengarut pepanjang tu..huhuhuuhuhu thanks...


suzaini...gambar ni aku tiru jer...gamabr yg ori lg cun..mantap giler...

vanilla ais berkata...

xpyh edit pon da ok. natural is better. :)

Typewriter berkata...

ala apeng... aku rsa pngntin tu mmg jnis kurg senyum kut hehe...

p/s: gmbaq hang xyah edit dah.. suma cantek2 ;)

HonEyBuNNy berkata...

wah...cntk nya view...erm..suka tgk gmbr org kwin..hehhe