Khamis, 3 Disember 2009

desaru johor

kali ni aku nk berkongsi tempat menarik ngan korang.Desaru johor.Aku yakin korng pernah dtg sini @ paling kurang korang penah dgr tentang keindahan pantai ni...terutamanya orng johor.

Lokasi terlatak kat hujung semenanjung.Daerah bandar penawar.Tempat klo hujung minggu @pon hari cuti memng penuh ngan org ramai...popular kot...Hari sabtu lepas aku g sane ngan jep, wan misdan dan jugak maslizan...hahahaha dieorng ni mabuk ajak aku g laut tetengahari.....

korang tgk ar gambar2 kat bwh ni k...

eh...aku luper nk bgtau kat sekitar desaru ni ade bnyak pantai...tanjung balau, desru je dah terbahagi kpd beberape tempat...yg aku pg ni kawasan tak ramai org...bukan ape...nk privasi...hahahaha kawasan ni tak tercemar lg..kawasan tanah merah sebelum sampai tempat padang golf...



wan misdan...single n aviable















korang try ar bende ni...aku try sebab mane tahu bleh cegah aku dr kne strok ker..kan ke ubat tuk org strok kite tanam die kat panatai...hahahaha






maslizan...tak pasti single ke tak...dah berpunye la kot...






jep...confirm dah berpunye...jgn tanye aku no tipon die k...


luper nk bgatu yg desaru ni gak terkenal ngan sukan surfing nyer..terutame musim tengkujuh...takyah g oversea...kat sini free jer...ombak bapak tinggi...seram aku...




mcm sape ni..mcm familiar je kan...?
ni ahli kelab surf tu kot...
kebanyakkan mereka dtg dr singapore...


dieorng pon buat brainstorming gak sebelum surf.....











klo korang trun johor jgn luper singgah kat desaru ni...pantai cantik airnye jernih...memng bgus tuk beriadah...jgn luper gak ajak aku orng johor ni...jd tour guide pon bleh...hahahahaha

6 ulasan:

syndrynelf berkata...

best nye....bile nk g ni..huhuhu

AcanCapik berkata...

wah... nak main surfboard la. terpengaruh tgk cerita johnny tsunami aritu.. huhu...

paAn BaEk berkata...

ckp pasal desaru ni
ad event surfboarding peringkat asia awl januari ni...

ali berkata...

jom kite p reramai...

syndrynelf berkata...

nk ikut ley ? huhu

syndrynelf berkata...

nk ikut ley ? huhu