Isnin, 7 Disember 2009

Eddy & Emma part1

Minggu lepas aku ade bgtau yg aku akan ikut profesional photographer tuk try tggkap wedding photography kan...k ni la hasil...kesemua gambar ni aku tanggap menggunakan 500d aku tu ngan lens 50mm yg aku bru bli itu hari.....

Team aku diketuai oleh Iyas, 2nd photog plak man, aku bru nk blaja...thanks pd iyas sudi bg aku peluang..Sebenarnye ade 2 couple bersanding seresntak Eddy&Emma , Intan&Azizan...sume skali ade 5 photog dan satu videographer...team aku ditugaskan cover abg Eddy & kak Emma.

tuk part 1 ni aku taruk gambar di bilik solek..ni 1st time k...klo nk komen or tegur sila la...pujian tak bawak aku kemane2 pon...tegur la...k aku bg guide teguran yg membina...
1. editing
2. composition
3. colours
4. angle
5. etc




















hasil solekan...sweet bride














tggu sambungan part2 yg akan dtg k....

bye.

10 ulasan:

AcanCapik berkata...

edit guna photoscape kah?
kalau nak pro guna photoshop la ye tak?
tapi ni pandangan aku je, bukan pro sgt pun aku. huhu...
colour takleh kasi mantul lagi ke? nampak suram jer. huhu...

ali berkata...

thanks acan...yup pkai pthscpe...pthosp bru nk try2....

gambar aku memng agak suram...kekurangan lighting...tak pkai speedlight....bende tu penting woooo....tp duit takde nk membelinyer...

shahrin yusof berkata...

lightroom?

AcanCapik berkata...

kalau edit guna photoscape pun leh kasi naik kaler dia. tapi aku tak sure yg mana satu. try tekan arrow kat bright color tu, pastu ade banyak setting utk kaler. cuba bereksperimentasi dengan setting yg berlainan. good luck!

cik hafiza berkata...

em,gamba2 yg ko amek ni not bad.
well,1st time..biasela. ^_^ ade kekurangan.
aku dlu ahli skuad foto kt utm,pape event kt utm team kami mek gamba.
but now,aku dh quit.
lil bit bosan cuz wt keje kt utm je~
mse praktikal fotografi dlu pro photographer de ckp(ni yg aku still ingat) klu nk gamba yg canteq n berkualiti(dah la gune camera filem--->nikon FM10.sedey je)..kne pandai setting aperture,shutter speed n ISO.
setting die berbeza ikot tempat.(outdoor/indoor)
aku saje je la nk share pengalaman aku. =_="
but i really like ur 1st & last pic~ ^_^

*teringin nak SLR jgk. =_="
*pengantin laki kacak~i like!muahaha~ :p

syndrynelf berkata...

xpela..next kumpul blila..kite kne slow2..bende ni mknmse..gak kalo nk wat...hmm yup photoshop...
gmb2 yg ak amik pon xedit2 ag...xd mase ag kot..he..

aku jugak berkata...

caiyokz2

paAn BaEk berkata...

wahh... great photo...
keep it up!!

wan2911 berkata...

lepas ni amik gamba aku lak banyak2...hehe

ali berkata...

hahahhaa thanks sume...aku ni bru je blaja...kutuk jer....paan ni...segan aku...ko dah la pro...