Jumaat, 9 Oktober 2009

bleh la klo nk bace

bukan ape..kali ni bnyak sikit aku nk ckp..satu nk bgtau xtvt aku kat complex A...semalam aku sibuk sgt buat floor board..huh keje under time pressure....kanan kiri, atas bawah sume orng nk cepat...mane taknyer...klo floor board tak siap mcm aner org dr bahagian lain nk buat kerje mereka...huh bru aku rase....dapat gak pengalaman...ptgnyer plak aku berpeluang pasang slide raft...huh alatan keselamatan semase emergency...rase mcm bertuah ar dapat invole ngan kerje2 mcm nu..n satu lg yg penting...bahawa aku kerje bwh LAE Bernard...hah sempoi gak die ni disebalik muka yg nmpak mcm nk mkn org...huh takut kami nk tegur die...tp lps buat kere ngan die bru tahu orgnyer baik...hahaha siap ajar tgk manual lg...TQ..td siang plak aku blaja bukak pintu upper deck...hah bukak pintu pon nk kne blaja ker?...tu ar dlm hati aku mase Bernard suh aku blaja bukak pintu..rerupenyer bukak pintu upper deck pkai manual memng perlu tunjuk ajar...kne pakai speedy siap extension bar lg...huh pent gak nk bukak die ni...pintu ni pkai tuk time emergency jer...pastu aku involve ngan pasang karpet..then assemby seat foe lower deck...hah part ni pent skali...separuh dr 747 punyer kerusi kami buat td...pastu sebelum semayang kami pasang panel kat pintu...huh kawasan penting...coz tu skin aircraft...so klo salah pasang bleh sebabkan drag friction tu....petang plak...tak buat ape...sebab kne kosongkan kabin tuk kerja2 mengecat...hahaha dpt rehat gak...


habis pasal prakyikal aku..skag aku nk ucap tahniah pade sape yg lepas IELTS...terumanye bebudak rumah aku...tahniah wan, tahniah krimi, tahniah adi...tp aku masih kecewa ngan sorng member aku ni...aku jdkan die reference dlm BI ni...so aku nk sgt die lepas...jgn sampai die hilang semangat tuk terus llus dlm IELTS...aku tak tahu mcmaner nk tnyer..takut nnt kecik hati plak...aku pon llus sebab nasib je menyebelahi aku dlu...tp aku rase die tak buat sebetolnyer kot...so berusaha la k....


aku dpt berita yg aku ditempatkan di dlm 20 student yg amek avionic...klo korng nk thu...kursus yg aku amek ni menawarkan avionic ngan mekanikal...so ade lebey kurang 99 trainees n cume 20 org yg bleh amek avionic...aku tak harap pon dpt avionic...mase borng suvey tnya kite nk pilih ape aku siap letak due2 mekanikal...tp aku akui yg mase tu aku pilih mekanikal sebab kawan jer..aku pernah ckp yg antara avionic ngan mekanikal aku tak tahu yg mane aku nk pilih...aku mntak bantuan dr tuhan jer dlm bab2 n...mngkin ni takdir aku...hahaha pepoyo plak...bukan ape aku rase hidup aku ni aku tak tentukan sgt...k contohnyer...dlu mase nk amek spm aku nk sgt sambung diploma...coz aku rase aku tak layak masuk matrikulasi...tp akhirnyer aku dpt matrik gak...nasib menyebelahi aku mase tu...pastu lepas matrik aku nk masuk sesangat utm...sampaikan 6 dr 8 pilihan universiti aku pilih utm...lst2 punye la nk rak bercita2 nk jd mahasiswa utm aku p masuk METC gak...nasib gak tu..tk terpikir pon aku layak masuk metc ni...pastu aku punye Bi bapak lemah...masuk group 1 ...mase tu rase mcm mustahil je nk llus IELTS...yup aku memng try sehabis baik...dn almandulilah aku lepas gak..tu pon nasib gak...tk tahu la...aku bleh assume je yg aku dipilih masuk avionik ni kire takdir mase depan aku tuk avionik kot...korang rase mcmaner?...aku masih keliru...memula berat kate aku nk mekanikal...skang ni rase macam destiny aku kat avionik...ntah la...tggu la waktu yg menentukan...
ape2 pon terima kasih sudi bace blog aku ni...

jumpe lg...

1 ulasan: